Osteboller

Generelt smager brød og ost godt og smeltet ost smager normalt rigtig godt. I ostebollen kombinerer man dette og har en velsmagende bolle med smeltet ost på toppen.

Osteboller
Osteboller

Denne opskrift er baseret på hvedemel, ikke mindre end tre hævninger, til gengæld kan dejen overnatte i køleskabet og det bliver den bestemt ikke dårligere af. Jeg lavede også en anden version, som udover at have en anden fremgangsmåde, så er den også med groft mel. Se denne opskrift her.

Dejen er lavet på røremaskine og der bliver 14-16 stykker ud af opskriften.

Dej

  • 250 g lun mælk, gerne sødmælk
  • 25 g gær
  • 500 g hvedemel
  • 35 g sukker
  • 8 g salt
  • 50 g smør – tilsættes senere
  • Ost til topping

Fremgangsmåde

  1. Bland den lunkne mælk og gæren
  2. Vej mel, sukker og salt af i samme skål
  3. Tilsæt blandingen til mælken
  4. Rør det på maskinen i 2 min på lav hastighed og sæt hastigheden op til mellem i 5 min
  5. Tilsæt smør i tern
  6. Rør i yderligere 7 minutter på mellem hastighed

Dejen ender op med at være meget glat og blank.

  1. Tildæk dejen med et fugtigt klæde og lad den stå på køkkenbordet i 1 time
  2. Hæld dejen ud på bordet og klistre den, så brug lidt mel
  3. Fold dejen nogle gange for at stramme den op
  4. Pak dejen ind i film og læg den i køleskabet
  5. Lad den ligger i 1 time, men den kan sagtens ligge længere
  6. Tag dejen ud af køleskabet
Osteboller
Efter anden hævning i køleskabet i film. Denne lå i 8 timer
  1. Form dejen til en firkant der er ca 2 cm høj
  2. Skær dejen ud i firkanter alt efter hvor store bollerne skal være
Osteboller
Klar til at blive skåret ud
Osteboller
Klar til at blive lagt på papir, presset ned og sidste hævning
  1. Læg dem på en bageplade og pres siderne ned hele vejen rundt

Tanken bag at presse dem ned er for at undgå, at der kommer runde boller ud af det. De skal gerne hæve mest op på midten og være mere flade ud ved siderne

  1. Lad dem hæve tildækket en time
  2. Tænd ovnen på 215 grader
  3. Hvis du har en vandforstøver, så spray bollerne og drys dem med et godt lag ost, alt efter smag og temperament
  4. Bag bollerne i 14 minutter på 215 grader
  5. Køl dem af på en rist
Osteboller
Osteboller

Hvis du har ideer til andre måder at lave osteboller på, så skriv på min facebookside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.