Kanelsnegle

Kanelsnegle

Kanelsnegle er vel en af de kager som flest danskere kender og som har spist gennem hele livet. Jeg har smagt mange varianter og holder mest af dem som er lidt luftige i dejen og så skal der ikke være for lidt remonce.

Kanelsnegle
3 slags, en almindelig, en på fordej og en på surdej

Denne opskrift er inspireret af en svensk udgave jeg fandt hos hembakningsrådet. Hembakningsrådet arrangerer hvert år kanelbullarns dag, så bliver det ikke meget større. Jeg har tilpasset opskriften en hel del gange for at ramme hvad jeg synes er en god kanelsnegl, herunder at bruge en fordej.

Opskriften tager ca 4 timer at lave og der bliver ca 16-20 snegle ud af den alt efter hvor store man laver dem og dejen skal laves på en røremaskine. Fordejen skal laves dagen før, men det er muligt at bage dem uden en fordej, selvom den giver noget ekstra til dejen, så den kan jeg kun anbefale.

Fordej – laves dagen før

  • 100 g vand
  • 100 g mel

De to ting blandes sammen i en lille skål, med hånden eller med en ske. Herefter står skålen på køkkenbordet natten over.

Dejen

  • 250 g (2,5dl) mælk – gerne sødmælk
  • 25 g gær
  • 2 æg
  • 600 g hvedemel
  • 75 g sukker
  • 7 g salt
  • 12 g stødt kardemomme
  • 100 g blødt smør – skal i dejen senere end de andre ting

Remonce

  • 200 g blødt smør
  • 125 g sukker
  • 125 g brun farin
  • 15 g stødt kanel
  • 5 g maizena

Fremgangsmåde

  1. Bland gæren i mælken og tilsæt æg – hæld det i røreskålen
  2. Bland mel, sukker, salt og kardemomme og hæld det ned til væsken
  3. Rør dejen i 3 min på mellem hastighed
  4. Rør dejen i 3 min på høj hastighed
  5. Skær smørret ud i mindre tern og tilsæt dejen
  6. Rør det i 4 min til smørret er helt indarbejdet i dejen
  7. Sæt dejen til hævning i 1,5 time tildækket et lunt sted
  1. Lav remoncen, hvis ikke det er gjort tidligere
  2. Hæld dejen ud på et meldrysset bord og rulles ud til et rektangel på 40 x 50 cm (men det er ikke så vigtigt at det er præcise må, men jo mere lige kanter, jo bedrel)
  3. Fordel halvdelen af remoncen ud på hele dejen, men undgå 1 cm på den ene kant
  4. Rul dejen sammen til en pølse og træk/skub på dejen for at få den så ensartet som muligt
  5. Skær dejen ud i strimler af ca 2,5 cm bredde
  1. Sæt kanelsnegle på en bageplade med bagepapir og lad dem hæve i 1,5 timer på køkkenbordet (træk snippen fra sneglen ind under sneglen, så holder den bedre formen)
  1. Pensl kanelsnegle med en blanding af æg, en smule vand og lidt fint salt.
  2. Bag kanelnegle i ovnen på 200 grader i 12-14 min
  3. Lad dem køle af på en rist
  4. Pynt med glasur når de skal spises

Hvis man har en kagespade af metal, eller et antal køkkenredskab af metal, så kan dem med fordel bruges til at fordele remoncen. Ideen er, at man fylder varmt vand i en skål og sætter spartlen ned i vandet et par minutter. Det gør det langt nemmere at fordele remoncen og når den er kølet af, står den bare i vandet lidt igen.

Da jeg bagte disse kanelsnegle, prøvede jeg også en portion med surdej og det giver faktisk et rigtig godt resultat. Da jeg bagte dem, lavede jeg 3 portioner. Ovenstående med fordej, en udgave med surdej og en udgave uden fordej eller surdej. Jeg foretog en blindsmagning her i huset og hos naboen og ingen valgte den udgave som ikke indeholdt fordej/surdej og der var en lille overvægt til at synes bedst om dem med fordej.

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer, så skriv dem herunder, eller på min facebookside.

Kanelsnegle
Lige ud af ovnen, dem på fordej/surdej flyder mindre ud end de almindelige

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.