Mandelkager – Financiers

Her er kagen du byder uventede gæster, altså hvis de melder sig en halv times tid inden de kommer. Det er super lækre mandelkager, som kombinerer sødmen fra marcipanen med syrligheden fra æblerne, De kan laves på en halv times tid og det er inkl oprydning i køkkenet.

Mandelkager - Financiers
Mandelkager – Financiers

Financiers er en fransk opfindelse, men når man søger på nettet efter opskrift på disse kager, finder man en del variationer. Den mere gennemgående bruger brunet smør og mange æggehvider. Denne version bruger bare blødt smør, marcipan, æbler og så naturligvis mandelmel. De er hurtige at blande sammen, skal have 15 min i ovnen og så er der lækre kager.

Der blev 20 kager ud af denne opskrift og jeg lavede den på røremaskine

Dej

  • 250 g blødt smør
  • 250 g rørsukker
  • 125 g marcipan
  • 2 æg
  • 3 æggeblommer
  • 190 g hele mandler, eller mandelmel
  • 50 g hvedemel
  • 2 æbler i mindre stykker

Fremgangsmåde

  1. Bland marcipan og rørsukker sammen i en skål og rør det godt sammen
  2. Tilsæt smør lidt efter lidt
  3. Tilsæt æg og blommer lidt efter lidt
  4. Rør blandingen jævn på lav hastighed
  5. Blend mandlerne til mandelmel, eller vej mandelmelet af
  6. Bland mandelmel og hvedemel sammen
  7. Vend forsigtigt melet i dejen
  8. Fordel dejen i små papirs forme og tryk nogle stykker æble ned i hver kage
  9. Varm ovnen op til 180 graders varmluft
  10. Bag kagerne i 13-15 minutter
  11. Lad dem køle af i formen

Kagerne bliver ret svampede og er meget bløde når de kommer ud af ovnen. Når de køler lidt af sætter de sig lidt, men forbliver svampede. Som det kan ses på billedet bruger jeg både papirforme og en form. Jeg synes det er nemmere at styre på den måde, men de bages også fint direkte i papirs forme.

Jeg tilsatte lidt flydende vanilje til denne opskrift, men det er ganske frivilligt. Jeg hakkede mandlerne på en lille minihakker, men de blev ikke hakket så fint som mandelmel ellers er. Jeg synes at dette giver lidt mere bid i kagerne. Æblerne kan skiftes ud med anden frugt som også giver lidt syrlighed og man kan også vende æblestykkerne i dejen, fremfor at sætte dem i som jeg har gjort. Bagetiden kan variere alt efter størrelsen på formene, hvor varm ovnen er og hvor lyse eller mørke man synes kager skal være.

Husk weekendbageren også er på facebook, skriv gerne om dit resultat med disse kager.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.