Kanelsnurrer – på norsk

Så er de superlækre kanelsnegle tilbage. Disse er baseret på en norsk opskrift og de er rigtig gode. Luftige og smager fantastisk godt når de stadig er lune, eller hvis de bliver varmet op igen.

Kanelsnurrer, kanelsnegle
Lækre lune kanelsnurrer

Jeg bagte for nogle måneder siden kanelsnurrer efter Claus Meyers opskrift og de er rigtig gode. Da Claus Meyers kanelsnurrer egentlig er en norsk inspireret opskrift, har jeg søgt på nettet for en norsk udgave af disse fantastiske snegle. Jeg linkede til den norske udgave da jeg bagte Claus Mayer versionen og skrev lidt om forskellen mellem de to opskrifter. Jeg skrev samtidig, at jeg en dag ville bage den norske version for at sammenligne. Den norske version bages to timer hurtigere, så allerede der bliver man jo mistænksom. Jeg har jævnligt bagt dem fra Claus Meyer, så jeg har et rimeligt sammenligningsgrundlag og jeg må sige, at den norske version faktisk holder hele vejen. Jeg synes de er mere luftige og lette end dem fra Meyer og når de samtidig kan bages 2 timer hurtigere, så vil jeg fremover bruge den norske udgave.

Der bliver mindst 24 snegle ud af denne opskrift og de skal laves på en røremaskine.

For dem af jer som har en Kitchenaid røremaskine, der skal i være opmærksom på, at 1 kg mel (som opskriften er på) og de andre ting faktisk er for meget for røremaskinen og man kan med fordel skrue ned til 800 g mel og tilsvarende mindre af det andet. I mit tilfælde måtte jeg tage en del af dejen af og røre den i hold. Det hjælper lidt når smørret kommer i dejen.

Bolledej – opskriften er som den norske side, derfor ikke helt nøjagtige mål

 • 950-1000 g hvedemel
 • 5 dl sødmælk – lunkent
 • 25 g gær
 • 125-150 g sukker
 • 1 ts kardemomme
 • 1/4-1/2 tsk salt
 • 1 æg
 • 125 g blødt smør, i terninger – tilsættes lidt senere

Kanelfyld

 • 125 g blødt smør
 • 2 ss kanel
 • 6 ss sukker

Til pensling og pynt

 • 1 æg, rørt
 • Perlesukker

Opskriften

  1. Bland mælk og gær i skålen
  2. Tilsæt mel, sukker, kardemomme, salt og æg
  3. Ælt i 10-15 min på højst mellem hastighed
  4. Tilsæt det bløde smør i tern
  5. Ælt i yderligere 5-10 min

Dejen skal æltes længe som angivet ovenfor. Den virker en smule tør indtil smørret kommer i og på min maskine måtte den kæmpe bravt for overhovedet at ælte dejen. Jeg var derfor nødt til at tage dej fra og ælte den i hold. Jeg vil ælte dejen så længe som muligt, altså 15 min første gang og 10 min anden gang, hvis eller røremaskinen kan holde til det.

Kanelsnurrer, kanelsnegle
God glat og smidig dej

Sæt dejen til hævning i en skål og tildæk med et fugtigt viskestykke, eller film.

Kanelsnurrer, kanelsnegle
Dejen inden hævning – den er glat og smidig
  1. Dejen skal hæve 1 times tid et lunt sted og bør hæve op til ca. dobbeltstørrelse
  2. Når dejen er hævet op, hæld den ud på et meldrysset bord og del den i to dele
  3. Rul første del ud til en firkant på 50-60 cm
  4. Smør det bløde smør ud på den ene halvdel
Kanelsnurrer, kanelsnegle
En halv portion dej med smør

 

  1. Tilsæt sukker og kanel og mas det ned i smørret
Kanelsnurrer, kanelsnegle
En halv portion dej med smør, kanel og sukker

Til sukkeret brugte jeg halv rørsukker og halv brun farin.

  1. Fold øverste halvdel ind over den med remonce
  2. Rul den ud til samme størrelse som før
  3. Skær strimler af dejen på 2-3 cm bredde
  4. Tag en enkelt strimmel op og begynd at snurre den rundt en 5-6 gange
  5. Lav ”snurren” til en cirkel og fold den ene del under den anden som en knude
  6. Du har nu lavet sneglen – der bliver 12-14 stykker ud af denne portion
  7. Læg den på en bageplade med papir
  8. Gentag for den anden halvdel dej

 

Kanelsnurrer, kanelsnegle
Kanelsnurrer efter fletning
  1. Lad dem hæve 1 time
  2. Pensl sneglene med æg og drys dem med perlesukker
  3. Sæt dem i ovnen på 225 grader – over/under varme
  4. Bag dem i 12 minutter

Disse snegle tager ca. 3 timer at lave, altså 2 timer hurtigere end dem fra Meyer. Jeg synes de er rigtig gode. De bliver ikke så store som dem fra Meyer og virker mere luftige. Jeg tror de er bedst når de er lune, eller lunet op de følgende dage.

Næste gang jeg bager dem må jeg få taget nogle flere billeder fra snoningen. Udfordringen er, at man er sølet ind i smør og kanelsukker på dette tidspunkt og det besværliggør det med kameraet en smule.

Husk du kan følge lidt med i hvad der sker hos weekendbageren på facebook, bare søg på weekendbageren.

Kanelsnurrer, kanelsnegle
Før og efter billede

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.