Kanelsnegle – Cinnamon rolls

Der skal bages kanelsnegle, den amerikanske variant, cinnamon rolls, som bages sammen i et fad på samme måde som f.eks. hveder.

kanelsnegle, cinnamon rolls
Kanelsnegle – cinnamon rolls

Jeg bager ikke ret tit kager, men hvis jeg gør, så er det ofte kanelsnegle i en eller anden form. I dag blev det den amerikanske variant cinnamon rolls. Jeg så opskriften i et Samvirke fra december sidste år og tænkte at det kunne være sjovt at bage noget jeg ikke havde prøvet før. Hvis jeg er i USA prøver jeg af og til en kanelsnegl fra Cinnabon kæden. De er voldsomt snaskede, man er mæt i en del timer efter, de indeholder vildt mange kalorier, til gengæld smager de super godt. Jeg håber at denne opskrift give noget ala de Cinnabons man kan få i USA.

kanelsnegle, cinnamon rolls
Klar til start

Opskriften

Dejen

 • Ca 600 g hvedemel
 • ½ tsk salt
 • 150 g smør
 • 2½ dl mælk
 • 50 g gær
 • 2 æg
 • 4 spks sukker

Remonce

 • 50 g smør – smeltet
 • 100 g sukker
 • 2 tsk kanel

Glasur

 • 1 vaniliestang
 • 25 g smør – smeltet
 • 2½ dl flormelis
 • 1-3 spks mælk

I forhold til hvad jeg normalt bager er der uhørte mængder gær i denne dej, men den skal selvfølgelig også kunne hæve op på nogle få timer. Jeg synes der var for lidt mel i dejen, så der kom mere i end de 600 g. Jeg tog mere mel lidt efter lidt, så præcist hvor meget ved jeg ikke. Jeg endte med en æltet dej, som kun klistrede en meget lille smule. Man skal ikke bruge maskine, kun håndkraft.

Fremgangsmåden

 • Bland mel og salt
 • Hak smørret i og findel det med fingrene til det er jævnt fordelt
 • Varm mælk til det er lillefinger varm og rør gæren ud i mælken
 • Pisk æg med sukker
 • Bland mælk, samt æggeblanding i melet
 • Ælt til det er nogenlunde samlet
 • Hæld den ud på bordet og ælt dejen i mindst 5 min
kanelsnegle, cinnamon rolls
Mel og smør blandet

Det var her at jeg løbende tilsatte mere mel, så dejen var mindre klistret og efterhånden blev glat og elastisk. De sidste par minutter brugte jeg min plastikspartel til at skubbe dejen ind under sig selv, mens jeg holdt imod med den anden hånd og hele tiden drejede dejen rundt i sammen retning. Ideen er, at man hele tiden skubber lidt dej ind under dejklumpen, så overfladen hele tiden bliver strammet op. I praksis så kører man spartlen hen ad bordet, lidt vinklet til den skubber til dejen. Da jeg holder igen med den anden hånd, vil en smule dej blive skubbet ind under klumpen og men jeg gør klar til at gentage skubbet, så drejer jeg lige dejen en smule rundt med den anden hånd. Dette gentager man i nogle minutter og det går forholdsvist stærkt, så der bliver skubbet mange gange til dejen. Hvis dejen er for klistret, hænger den fast i hånden, eller på spartlen, så sørg for at der hele tiden er lidt mel begge steder.

Til sidst, så er dejen endt op med at være en kugle med glat overflade.

 • Læg dejen i skålen, hæld lidt mel på overfladen og lad den stå tildækket i 30 min
kanelsnegle, cinnamon rolls
Klar til hævning

Jeg bruger et fugtigt viskestykke til dette

 • 30 min senere
 • Smelt smørret til remoncen
 • Brug en spiseskefuld til at smøre den eller de forme der skal bruges til at bage i
 • Drys mel på bordet og hæld dejen ud, alt efter antal af forme, del den i to
 • Rul dejen ud til et rektangel, ca på størrelse med formen der skal bruges
 • Pensl dejen med det smeltede smør
kanelsnegle, cinnamon rolls
Klar til sukker og kanel
 •  Drys med sukker og kanel
 • Rul den sammen fra den lange side og skær den i 9 lige store stykker
 • Læg stykkerne med skærefladen opad i formen
 • Dæk med et viskestykke og lad dem hæve i 20 min
kanelsnegle, cinnamon rolls
Hævet, klar til ovnen
 • Bag sneglene i ovnen på 200 grader i 25 min

Lige lidt kommentarer. Jeg brugte kun en enkelt bradepande og skar det antal snegle der gik til at fylde den hele. I stedet for at rulle dejen ud, startede jeg med at brede den ud mens jeg stod med den i hænderne. Helt på samme måde som man sikker har set hos den lokale pizzamand, når de laver dejen rund inden den lægges på bordet. På bordet brugte jeg hænderne til at få den i den rigtige størrelse. Man kan sikkert også rulle den ud, men det virkede fint at bruge hænderne. Da jeg havde drysset sukker og kanel på, trykkede jeg det hele ned i dejen og smørret, så ikke sukkeret ”faldt af” når jeg rullede den.

Da jeg havde skåret nogle flere snegle end de 9 for at fylde hele bradepanden, lod jeg dem hæve noget længere end 20 min for at de ikke var alt for små. De hæver dog rigtig godt, også inde i ovnen, så skal jeg bage dem en anden gang, så kan jeg snildt have lidt færre i min bradepande og alligevel få store snegle ud af det. Man må prøve sig frem med hvor mange snegle der kan være i lige den bradepande man bruger, men 16 i mit tilfælde er for meget.

 • Når bollerne er kommet ud, lad dem køle af i ca 20 min
 • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud
 • Pisk vaniliekorn, smør og flormelis
 • Tilpas mælk lidt efter lidt til den er tilpas i konsistensen, hvilket er rimelig tyk
 • Dryp glasuren over bollerne og lad dem stå et kvarter før servering
kanelsnegle, cinnamon rolls
Færdige snegle

Jeg har ikke bagt disse snegle før og da jeg fandt denne opskrift i et blad som Samvirke er det vel at betegne som en anmeldelse.

Jeg har spist én af sneglene og min dom er 4 ud af 6 hævekurve.

kanelsnegle, cinnamon rolls
En snegl og en kop kaffe

Det er samme skala som da jeg anmeldte grydebrødet.

Lidt nuancer på de 4 hævekurve og ikke 6. Sneglene smager faktisk meget godt, men jeg savner noget mere fyld og snask og det er nok til at trække 2 ned. Min sammenligning er dem man køber i Cinnabon. Når man spiser sneglen får jeg lidt indtrykket af at spise en fødselsdagsbolle og ikke en snegl. Den smager godt og når man rammer remoncen og helst sammen med glasuren, så smager den rigtig godt. Der er bare ikke så meget remonce i og glasuren burde som i det amerikanske forbillede være rigeligt tilstede, også nede i sneglen fordi den delvist smelter når den kommer på de lune snegle. Der er bare ikke helt så meget glasur som jeg kunne ønske. Jeg skal ikke kunne udelukke, at hvis jeg havde rullet dejen ud i et mindre stykke og lavede færre snegle, så ville der være mere remonce til stede pr snegl, ligesom jeg bare kunne lave noget mere glasur, men nu har jeg fulgt opskriften og ja, det er ret gode snegle, nu skal de bare laves fantastiske.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.