Honningkagehjerter – del 1

Julen nærmer sig og noget der i mit univers hører sig julen til er honningkagehjerter, eller bare honninghjerter. Man kan købe dem mange steder, både dem i klart plast i et supermarked, dem hos den lokale bager og så dem man finder i de mere fancy bagerier, hvor man så også betaler 25 kr for et enkelt hjerte. Man kan også bage dem selv og det er muligt at få dem bløde og svampede, man skal bare afsætte noget tid.

Honningkagehjerter, Honningkagehjerte, honninghjerte
Honning og mel klar til en måned i køleskab

Dette er del 1 og det er kun fordejen. Fordejen skal stå 1-2-3 måneder i køleskabet inden hjerterne bages og når de er bagt, skal de 3-4 dage i køleskabet før de kan spises. Så hvis man planlægger dem til en søndag hvor familien kommer til julehygge har man her tidsplanen at regne baglæns efter.

Der er en hel del opskrifter på nettet på honninghjerter og nogle af dem kan man bage samme dag, men jeg har kun prøvet denne opskrift hvor fordejen står i køleskabet. Selve opskriften er inspireret af den Claus Meyer bruger, men der kommer ekstra krydderier i forhold til den de bruger. Det ene år jeg lavede honninghjerter, glemte jeg fordejen og så stod den et helt år i køleskabet. Hjerterne blev nu udemærkede alligevel.

Honninghjerter som er bagte kan holde sig en måned i køleskabet, så med mindre man spiser dem hurtigt kan de holde frem til jul.

Der bliver ca 20 hjerter ud af denne opskrift.

Fordej

  • 500 g honning – lunt – ca. 40-50 grader
  • 500 g hvedemel

Da honning generelt sælges i bøtter på 450g, kan man også bruge 450 g honning og tilsvarende mel, med mindre man lige har lidt ekstra – og det havde jeg.

  1. Hæld honning i en gryde og rør rundt ved svag varme til den bliver flydende og begynder at blive varm
  2. Hæld melet i en skål og hæld den varme og flydende honning ned i melet
  3. Rør roligt rundt med en ske, eller hånden til alt melet er optaget i honningen – det tager ikke mange minutter
  4. Dejen er en smule klumpet når den er færdig
  5. Hæld blandingen i en bøtte, som sættes i køleskabet (eller et andet køligt sted) i mindst en måned og gerne 2, eller 3
Honningkagehjerter, honninghjerte, Honningkagehjerte
Lun honning

Del 2 findes her

Opdatering september 2017

Denne opskrift blev lagt ud i efteråret 2014, men i efteråret 2017 har jeg set et afsnit af Brdr Price på DR og her var de i Christiansfeld for at få en honninghjerte opskrift. I den opskrift, stod honning grunddejen koldt i 3 måneder og så var der også tilsat en sirups grunddej, som stod en måned på køl. Jeg forventer at afprøve den udgave med ekstra sirups grunddej i år, men pga tiderne må jeg nøjes med selv at afprøve dem og bliver de ekstra gode i forhold den oprindelige opskrift, så opdaterer jeg denne opskrift, så man er klar til 2018.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.