Rigtig seje durumboller på alm og groft durummel, men seje på den gode måde, der hvor der er noget at tygge på. Hertil er de ret velsmagende, er koldhævet og kan laves på 10-12 min om aftenen og 10 min om morgenen, så der er friske grove durumboller til morgenmaden.
Bollerne på billederne ligner mere pølsehorn, men da dette bare er en glad weekendbager og ikke en professionel bagebog, så går det ikke altid efter planen når jeg bager. Min dej hævede ikke så meget op som jeg forventede, da den koldhævede om natten. Jeg tænkte så at den hævede noget mere når den hævede anden gang og jeg formede de grove durumboller til små rektangler. De hævede bare ikke så meget den sidste time, så de endte med at ligene pølsehorn. Jeg kiggede på gæren og så at den var 1 måned for gammel, så selvom man bager jævnligt som jeg gør, så kan det smutte og når der ikke er surdej i denne opskrift, så er man nede på gæren for den meste hævning.
De smager stadig ret godt og er dejligt seje i skorpen. Durummel giver lidt mere bastante boller eller når det er med ren hvedemel, da det er finere i strukturen.
Der bliver 15 durumboller ud af denne opskrift og de er lavet på en røremaskine.
Dej
- 600 g vand – 6 dl – koldt
- 10 g gær
- 200 g groft durummel
- 200 g durummel
- 450 g hvedemel
- 16 g salt
Fremgangsmåde
- Bland vand og gær og hæld det i skålen til røremaskinen
- Tilsæt mel og salt
- Rør det sammen i 4 min ved lav hastighed
- Ælt i 4 minutter ved mellem hastighed til dejen slipper siderne
- Sæt dejen til hævning i en smurt bøtte eller skål og sæt den i køleskabet natten over
Dejen kan også hæves på køkkenbordet i 2 timer, men tilsæt så 20g gær, samt brug lunkent vand.
- Hæld dejen ud på et meldrysset borg og glat den ud til en form for firkant
- Hold overfladen fri for mel og fold dejen ind over sig selv
- Børst mel væk og fold den igen på den anden led
- Form dejen til boller
- Lad det hæve 1 time yderligere med et klæde over
Hvis den er hævet på køkkenbordet, så ville jeg lade bollerne stå 1,5 timer til anden hævning.
- Tænd ovnen på 230 grader
- Drys bollerne med mel, eller sprøjt dem med vand
- Bag dem i 14 min
- Køl dem af på en rist
Har du spørgsmål eller kommentarer, kan de skrives her på siden, eller på min facebookside.