Velkommen

Weekendbageren er en blog for os som holder af, at bage brød…. og en lille smule kage.

Men ikke bare brød som hæver på 45 min, eller en pose mel hvor der kun skal tilsættes vand. Weekend bageren er en blog for os som foretrækker langtidshævning, små gær mængder, forskellige meltyper, hævekurve, bagesten, surdeje, træforme, støbejerns gryder og hvad der ellers findes af gadgets og metoder for æltninger, hævning og bagning.

Jeg er en som elsker at bage, men som sjældent har tid i hverdagen og for det meste bager i weekenden, deraf navnet weekendbageren. Selvom jeg kun bager i weekenden, kan jeg sagtens bruge surdej, fordej eller langtidshæve, det skal bare planlægges lidt.

Jeg elsker at eksperimentere med det jeg bager. Jeg har en hel del bagebøger, om brød naturligvis og har været et par gange inde i Meyers madhus for at tage deres bagekurser. Men derfra er jeg bare en glad amatør, som gerne prøve nye ting, som forskellige måder at ælte dejen på, forskellige måder at hæve den og forskellige måder at bage brødet på. Hertil lægges at jeg altid har mindst 10 forskellige meltyper i huset og i betragtning af hvor meget jeg egentlig bager, har jeg uhørte mængder af mel.

Min inspiration startede som så mange andre med at jeg for 5 år siden læste om brød bagt på Ølandshvede, så jeg købte Meyers bagebog, noget mel og ventede så 10 dage på at noget der mindede om 1 l surdej (biga) blev klar. Der er røget meget mel gennem røremaskinen siden, men jeg åbner jævnligt meyers bagebog for at blive inspireret.

Denne blog er for at dele opskrifter, bagetips, viden og information om ting jeg prøver af i mit køkken og forhåbentlig kommer der også kommentarer som gør at jeg lærer nye ting om bagning.

Når jeg ikke bager, så arbejder jeg med IT, som freelance konsulent. Det er et job hvor jeg bruger hovedet, så det er rart at kunne bruge hænderne når jeg har fri. Jeg har en drøm om at indrette et lille bageri, så jeg kan bage lidt større mængder og f.eks. være leverandør til fester og andre anledninger hvor der skal bruges brød. Jeg har dog ingen intentioner om at åbne et bageri. Når jeg ikke bager går jeg også under navnet Karsten 🙂

Du kan følge mig på weekendbagerens facebookside, eller sende mig en mail på: bageren@weekendbageren.dk  

Hold melet tørt!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.