Bagekursus

Weekendbageren åbner op for bagekurser i foråret 2018

Weekendbageren udbyder bagekursus for andre weekendbagerer og hvem som har lyst til at bage noget godt brød. Når vi er ved hvornår vi åbner for kurser, åbner vi op for booking af kurser. Hvis du gerne vil have besked når dette sker, send en mail på kontakt@weekendbageren.dk

Weekendbageren udbyder også arrangementer for virksomheder, der vil lave en utraditionel teamdag. Vi råder over AV udstyr og whiteboard, hvis der skal være fagligt indhold inden at bagningen tager over. Bagningen bliver tilpasset den tid der er afsat og forplejning er inkluderet. Vi har plads til 20 personer. For yderligere information send en mail på kontakt@weekendbageren.dk 

Kurserne er sat sammen, så der er noget for enhver smag og det er plads til nybegynderne og dem som er mere erfarne med at bage. Temaet er primært brød, men de fleste kurser vil også indeholde noget blødt/sødt brød.

Hvis du er helt ny bager, så vælg kurset “bliv weekendbager”. Her vil der være fokus på at komme i gang med at bage noget godt brød, ikke så meget teori, men selvfølgelig nogle fif til at forvandle dej til lækkert brød. Niveauet på de fleste andre kurser er så alle kan være med og hvis det kræver lidt yderligere færdigheder, vil det fremgå under det konkrete kursus.

Bagekursus

Den konkrete liste over kurser, samt hvad der er planlagt at bage vil kunne ses på bookingsiden, når den går i luften. Herunder er en liste over kurser der planlægges, til inspiration.

Bliv weekendbager

Dette er vores begynderkursus, hvor der er god tid til at bage noget godt brød. Der vil være fokus på at lave nogle “hurtige” brød og den koldhævede variant.  Der vil også være noget sødt brød på programmet.

Jeg er weekendbager

Dette er en samling af brød der er nemme at lave, men hvor der f.eks. også bruges surdej. Der introduceres Karstens grundbrød og afprøves forskellige melsorter som manitoba, spelt og f.eks. purpur eller svedjerug.

Brød til fest og mad

Her skal der bages brød som kan serveres til aftensmaden om onsdagen og til gæsterne om lørdagen. Det kan f.eks. være løg/græskarbrud, kuvertbrød, baguette eller “suppebrød”, hvor der bages en stor bolle som udhules og så kan suppen serveres direkte i bollen.

Fastfood

Her skal der bages brød som kan bruges til fastfood, som burgerboller, pølsebrød, pita brød, pizza dej, eller fougasse. Ulempen ved dette er, at når man først begynder at bage sine egne burgerboller, eller pizzadej, er det svært at gå tilbage til de færdigkøbte udgaver.

Favoritbrød

Dette er brød som er vores egne favoritter, det brød som vi selv bager og spiser. Der vil være meltyper som durum, spelt, øland og manitoba. Noget er med fordej, noget er med surdej og andre er koldhævet. Hvad der bages varierer alt efter hvad vi selv bager for tiden.

Søndagsbrød

Dette er brød der kan serveres om søndagen, både til morgenmaden, eller til eftermiddagskaffen. Det er brød som theboller, bernebrot, hveder og bagels. Brødene er kendetegnet ved at være luftige og indeholde smør og sukker. Der skal også bages noget sødt til eftermiddagskaffen.

Madpakker

Dette er brød der kan bruges til madpakken, både til skole og til skovturen. Dek kan f.eks. være snackrugbrød, sandwichbrød, ciabatta, pizzasnegle og pølsehorn.

En grov omgang

Her er der fokus på at lave grove brød, altså brød med stor andel af groft mel, rugbrød på svedjerug, grove varianter af nogle af de brødene fra de andre kurser, samt brød med klid og kerner.

Glutenfri brød

Når man ikke tåler gluten findes der forskellige alternativer. Dette kursus tager udgangspunkt i “melblandinger” som bl.a. består af rismel, sojamel, tapioka stivelse og andre glutenfri ingredienser, der kan erstatte alm mel, så der er muligt at bage brød som ligner alm brød, men bare er glutenfrit.

Sødt bagværk

Dette er kurset kun med kager. En del af dem er naturligvis baseret på gærdej og så er der inspiration fra Island, Norge og USA. Der skal bl.a. laves skonsur og store klejner fra island, kanelboller fra Norge og monkeybread fra USA.

Pizza – på et par timer

Dette er et specialkursus på kun 2 timer hvor fokus er på at lave nogle gode pizzaer. Kurset afholdes normalt fredag eftermiddag og når pizzaerne er lavet, bages de med det samme i vores brændefyret ovn udenfor og i får pizzaerne med hjem. Man kan tage op til 4 pizzaer med hjem.

Hurtige brød – på nogle timer

Dette er et specialkursus som er kortere end de andre og fokus er at lave brød som tager under 15 min at lave. Selvom man ikke har meget tid til bagning, kan man sagtens lave noget ordentligt brød alligevel. Der bages et lyst og et mørkt brød, samt lidt kage, alle hvor der er højest 15 min arbejdstid involveret.

Bage laboratorium

Dette kursus er for os som er nysgerrige på at bage. Indholdet vil variere fra gang til gang, men udover at bage noget brød, så skal der f.eks. kigges på forskelligheder. Forskellen på at stramme dejen op, “drys” på toppen inden bagning, men også lidt teknik som at bruge 100% væske i forhold til mel.